Vil du støtte arbeidet til VO-linjen?

VO-linjen har blitt valgt ut som årets donasjonspartner av The Body Shop. Les mer om kampanjen, og hvordan du kan støtte arbeidet mot vold og overgrep i nære relasjoner.

Er du usikker, er du sikker – sjekk at begge er med!

Med det så mener vi at den som initierer til sex har ansvar for å forsikre seg om at den andre personen har lyst – og deltar frivillig.

Visste du at ..?

  • Det er en vanlig strategi å forholde seg passivt, for å minimere skadene, i tilfeller hvor en person frykter for sitt eget liv.
  • Mange kan oppleve en frys-reaksjon under overgrepet, som betyr at kroppen stivner til.

 

 

Sex uten samtykke er voldtekt.
Som samfunn må vi jobbe for tilliten til de av oss som blir utsatt for alvorlige krenkelser. For tillit må fortjenes og ikke kreves. Det gjør vi ved å vise at det lønner seg å oppsøke hjelp, anmelde og kreve sin rett. Det må lovverket også reflektere. Sammen med The Body Shop oppfordrer vi deg til å bruke din stemme, og signere underskriftsaksjonen til Amnesty for en samtykkelov som tydeliggjør at sex uten samtykke er voldtekt.
Underskriftsaksjonen til Amnesty er tilgjengelig i alle The Body Shop sine 37 butikker, og på linken nedenfor.
Det finnes hjelp!
Vi vet at seksuelle overgrep kan være vanskelig å snakke om. Mange opplever at terskelen er enda høyere ved seksuell vold, da det kan oppleves som mer intimt og nært. Vit at du kan ta kontakt med VO-linjen hele døgnet. Du velger selv hvor mye du vil dele med oss, og får snakke med fagpersoner som ønsker å bistå deg. Du trenger ikke bære på dette alene!
VO-linjen kan du ringe til når som helst, døgnet rundt. Du kan også chatte med oss. Vi lytter til dine utfordringer, kan svare på spørsmål, gi råd og veiledning. Helt anonymt og helt gratis.