Hvor mye skal du tåle i et forhold?

Det kan være vanskelig å gjenkjenne usunne tegn i et parforhold. Ofte fordi dette er noe som gradvis bygger seg opp. Er du usikker på om du befinner deg i en usunn relasjon? Her er noen tegn du kan være oppmerksom på.

Partneren din prøver å kontrollere deg

Opplever du ofte at partneren din prøver å kontrollere deg? Grensen mellom å genuint bry seg om partneren sin og det å bli kontrollert eller overvåket, kan være vanskelig å se i starten.

Et parforhold skal være noe som tilfører livet ditt noe positivt, og skal være et samspill mellom mennesker som er glad i hverandre. Opplever du at partneren din skal bestemme hvem du tilbringer tid med eller ønsker full innsikt i telefonen din? Slik skal det ikke være.

Partneren din prøver å endre deg

Når det gjelder parforhold, er det flere som opplever at partneren prøver å endre dem. Det er selvsagt ikke uvanlig at vi i relasjoner tilpasser oss hverandre, men hvis du opplever at partneren din prøver å få deg til å endre og tilpasse deg hen sine preferanser, er dette et tegn du bør være oppmerksom på.

I et parforhold er det viktig å akseptere partneren for den de er, og ikke bruke press eller manipulasjon for å få partneren sin til å opptre slik man selv ønsker.

Kjenner du på en følelse av å ikke være bra nok eller at du må bli en annen person for at partneren din skal akseptere deg, kan det være lurt å lufte det med noen du føler deg trygg på.

Partneren din er mye sint

Reagerer partneren din ofte med å bli sint eller taus når du sier eller gjør noe hen misliker? Krangler dere usunt mye? Føler du at du må trå forsiktig og tenker nøye gjennom hvordan du kan unngå å irritere partneren din? Dette kan være tegn på et usunt forhold.

Det er normalt å ha diskusjoner og krangler i et parforhold. Noen ganger kan det til og med være sunt. Føler du at du ikke tør å si meningene dine? Er du ofte lei deg og forvirret? Slik skal det ikke være.

Partneren din er sykelig sjalu

Føler du deg forpliktet til å informere partneren din om hvor du er, og hvem du er med til enhver tid? Beskylder partneren din deg for å flørte med andre når dette ikke er tilfelle? Føler du at partneren din setter urimelige begrensninger for deg? Dette er tegn du bør ta på alvor.

I starten av et forhold kan man bli smigret av at partneren er litt sjalu. Litt sjalusi er vanlig og et tegn på at partneren din er redd for å miste deg.

Det er når dette gradvis går over til sykelig sjalusi at det et problem.

Er partneren din så sjalu at det går utover hverdagen din? Da kan det være lurt å lufte det for noen du føler deg trygg på.

Partneren din sårer deg ofte

Gjør partneren din ofte narr av følelsene dine eller meningene dine? Gjør hen deg forvirret? Sitter du ofte igjen med skylden for de fleste krangler og konflikter som oppstår? Dette er tegn på at forholdet kanskje ikke er som det skal.

Hvis du er i et parforhold hvor du opplever at du er mer lei deg enn glad. Eller at du opplever å være forvirret og såret etter å ha tilbragt tid med partneren din, kan det være lurt å reflektere over om dette er slik du ønsker å ha det. En partner er en person som bør tilføre livet ditt glede og positivitet, ikke det motsatte.

Partneren din skremmer deg

Føler du deg utrygg rundt partneren din? Opplever du å bli truet av partneren din? Tror du at hen kan være i stand til å skade deg? Dette er tegn som du bør ta på alvor. Går du rundt og føler på slike følelser, er det viktig at du prater med noen du stoler på. Du skal aldri frykte for egen sikkerhet i et parforhold.

Det finnes flere tegn man kan være oppmerksom på. Opplever du noe i parforholdet ditt som du ikke finner her, men som du likevel reagerer på eller ikke føler er greit, kan det være lurt å lufte tanker og bekymringer med noen som kan støtte og hjelpe deg.

VO-linjen kan du ringe til når som helst, døgnet rundt. Du kan også chatte med oss. Vi lytter til dine utfordringer, kan svare på spørsmål, gi råd og veiledning. Helt anonymt og helt gratis.